H εταιρεία KEMETA περήφανος χορηγός του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ / ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Η εταιρεία μας Κ.Ε.Μ.Ε.Τ.Α. ανέλαβε την τοποθέτηση συστήματος συναγερμού στην βιβλιοθήκη του συλλόγου τρίτεκνων / πολύτεκνων Αττικής Αγιος Νεκτάριος, δωρεάν.
Ακόμα και η πιο μικρή δωρεά, είναι πολύτιμη σε όσους το έχουν ανάγκη...
Σχετική δημοσίευση https://spaan.gr

Πυράντοχα Υαλοστάσια

Υψηλής αισθητικής πυράντοχα υαλοστάσια του οίκου STAHL PROFIL ΣΟΥΗΔΙΑΣ με κρύσταλλα SAINT GOBAIN τοποθετήθηκαν από την ΚΕΜΕΤΑ στα γραφεία της SOL Φωκίωνος Νέγρη 3 Κυψέλη.

Continue Reading

Πυράντοχες θύρες στα γραφεία της εταιρίας ΣΟΛ A.E.

Στα πλαίσια συνεργασίας με την εταιρία ΠΙΠΙΛΙΟΣ Κ . – ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ Ε. & ΣΙΑ Ο.Ε., μας ανατέθηκε τον Ιανουάριο του 2018 η διαμόρφωση ανοιγμάτων, η προμήθεια και η τοποθέτηση πυράντοχων θυρών με πυραντίσταση 90’ στα γραφεία της εταιρίας ορκωτών λογιστών ΣΟΛ Α.Ε, στην Φωκίωνος Νέγρη 3 στην Κυψέλη.  
Περιγραφή έργου τοποθέτησης πυράντοχων θυρών

Continue Reading

Μελέτη, εγκατάσταση και συντήρηση συστημάτων ασφαλείας για Μελετητικά Γραφεία και Κατασκευαστικές Εταιρείες από την εταιρεία ΚΕΜΕΤΑ

Οι κύριοι πελάτες της K.E.M.E.T.A. είναι Μελετητικά Γραφεία και Κατασκευαστικές Εταιρείες στους οποίους δίνεται η δυνατότητα αφ’ ενός μεν να προδιαγράψουν προϊόντα και υλικά υψηλών ποιοτικών απαιτήσεων, αφ’ ετέρου δε να βρίσκουν λύσεις σε απολύτως εξειδικευμένα θέματα και να προμηθεύονται όλα τα προϊόντα Ηλεκτρονικής Ασφάλειας και Πυρασφάλειας από μια μόνο πηγή (ONE STOP SHOP)

Continue Reading

Η απαξίωση των Συστημάτων Ασφαλείας

Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε πολλά κτίρια είναι η απαξίωση των ήδη εγκατεστημένων συστημάτων πυρασφαλείας, επισημαίνει ο Ευάγγελος Κωνσταντέας, ένας εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας συστημάτων ασφαλείας Κ.Ε.Μ.Ε.Τ.Α.

Συνοπτικά μπορούμε να εστιάσουμε στα εξής:

Α. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
1. Η καλωδίωση των συστημάτων πυρασφαλείας (είναι υποχρεωτικό από την ισχύουσα νομοθεσία) να γίνεται με πυράντοχα καλώδια. Σε πολλές εγκαταστάσεις έχουμε βρει καλωδιώσεις με χρήση τηλεφωνικών, UTP, ΝΥΜ κλπ. καλωδίων.
Οι εγκαταστάσεις αυτές παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα ψευδοσυναγερμών που στο τέλος οδηγούν σε απαξίωση του συστήματος (μειωμένη αξιοπιστία).
Σε περίπτωση που αυτών των τύπων τα καλώδια είναι τοποθετημένα σε συστήματα αυτόματης κατάσβεσης θα πρέπει να γίνει άμεσα αντικατάστασή τους. Η εργασία αυτή είναι απαραίτητη διότι τα καλώδια που δεν έχουν προστασία διαρρέονται από επαγωγικά ρεύματα που παράγονται από την λειτουργία γειτονικών συσκευών και μπορεί να ενεργοποιήσουν τις διατάξεις εκτόνωσης του συστήματος κατάσβεσης.
2. Λανθασμένη επιλογή υλικού. Το πρόβλημα αυτό είναι πολύ συνηθισμένο. Θα δούμε απλούς ανιχνευτές καπνού τοποθετημένους σε μεγάλα ύψη, σύνδεση στο ίδιο σύστημα υλικών μη συμβατών μεταξύ τους.
3. Έλλειψη στοιχείων του έργου. Για παράδειγμα δεν υπάρχουν στο αρχείο της επιχείρησης σχέδια του συστήματος, καταγραφή ζωνών, εγχειρίδια υλικών, κωδικοί μηχανικού και χρήστη και τέλος πολύ σημαντικό δεν υπάρχουν τα πιστοποιητικά των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στο έργο.

Continue Reading

Δοκιμή στο Σύστημα Αυτόματης Κατάσβεσης του Χώρου Αποθήκευσης Αρχείου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.

Για να ολοκληρωθεί η παράδοση του έργου ‘ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ’ Η Κ.Ε.Μ.Ε.Τ.Α. πραγματοποίησε μια από τις μεγαλύτερες δοκιμές που έχουν γίνει σε συστήματα υψηλής πίεσης CO2. Όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί, στον χώρο εγκαταστάθηκε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης για να καταγράψει το χρονικό. Η ενεργοποίηση του συστήματος έγινε με χρήση του κομβίου κατάσβεσης.

Continue Reading

Σεμινάρια Πυρασφάλειας σε εταιρείες από την ΚΕΜΕΤΑ

Η εταιρεία μας, με πολυετή εμπειρία στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας και πυρασφάλειας, διοργανώνει σεμινάρια παρακολούθησης

"Περί Πυρασφάλειας" για εταιρείες.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

✓ Νομοθεσία και ορισμοί πυροπροστασίας
✓ Γενικά περί φωτιάς- Χημεία της καύσης
✓ Συγκρότηση- Εκπαίδευση ομάδων πυρασφάλειας
✓ Μέτρα παθητικής πυροπροστασίας
✓ Συστήματα- Μέσα ενεργητικής πυροπροστασίας
✓ Κατηγορίες πυρκαγιών- πυροσβεστήρες
✓ Εκπαίδευση πραγματικής χρήσης πυροσβεστήρα

Continue Reading

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ: Ποιο είναι το καλύτερο σύστημα συναγερμού;

Ποιο είναι το καλύτερο σύστημα συναγερμού; Πόσο κάνει ένας συναγερμός; Ο γνωστός του ξαδέλφου της θειάς μου βάζει συναγερμούς και είναι πολύ καλός μάστορας. Έβαλα το καλύτερο σύστημα συναγερμού Θέλω το σύστημα να είναι απλό και να μην πολυασχολούμαι. Όλα τα ποιο πάνω είναι συνηθισμένες εκφράσεις, ερωτήσεις που όλοι ακούμε συχνά. Τι ακριβώς όμως πρέπει να κοιτάξουμε πριν επιλέξουμε εγκαταστάτη και σύστημα.

Continue Reading

Το 95% του συνόλου των επιθέσεων μέσω διαδικτύου σε μία επιχείρηση οφείλεται σε... ανθρώπινη αδυναμία!

Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για τις συναλλαγές της με το ∆ημόσιο ή τις Τράπεζες. Οι περισσότερες επιχειρήσεις με ποσοστά άνω του 75% χρησιμοποιούν το ∆ιαδίκτυο για: Ενημέρωση/Πληροφόρηση (από τις ιστοσελίδες), πρόσβαση σε έντυπα από τις ιστοσελίδες ∆ημοσίων φορέων (π.χ. έντυπο δήλωσης ΦΠΑ) και Επιστροφή/Υποβολή συμπληρωμένων εντύπων (π.χ. υποβολή δήλωσης φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ, κ.α.). Σε ποστοστό 92% οι οικονομικές συναλλαγές κάθε επιχείρησης, πλέον διεκπαιρεώνονται μέσω διαδικτύου. Πόσο ασφαλής είναι η επιχείρηση, δεδομένου ότι το 95% του συνόλου των επιθέσεων μέσω διαδικτύου που δέχεται μία επιχείρηση περιλαμβάνει ανθρώπινο λάθος!

Από τις πιο συχνές αιτίες επιθέσεων που οφείλονται σε ανθρώπινο σφάλμα είναι:

Continue Reading

Για την αποφυγή πυρκαγιάς κατά την περίοδο των εορτών.

Χριστουγεννιάτικα φωτιστικά

  • Χρησιμοποιείτε πάντα φωτιστικά και διακοσμητικά προϊόντα που φέρουν πιστοποίηση καταλληλότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Επιθεωρείτε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο τα χριστουγεννιάτικα φωτιστικά σας για διαρροές, κοψίματα, ή καμένες λάμπες καθώς και το φις για καλή προσαρμογή με την πρίζα για την αποφυγή σπινθηρισμών.

Continue Reading

Νέα αποκλειστική συνεργασία Rezontech Co., Ltd με την KEMETA Security - Firefighting & B.M.S. Systems

Η Κ.Ε.Μ.Ε.Τ.Α. ανέλαβε πρόσφατα την αποκλειστική διανομή και εμπορική αντιπροσωπεία για Ελλάδα και Κύπρο όλου του φάσματος των ανιχνευτών φλόγας της Rezontech Co., Ltd. Πρόκειται για ανιχνευτές φλόγας τύπου IR & UV, οι οποίοι έχουν αναπτυχθεί με την ολοκαίνουργια τεχνολογία που ονομάζεται HASOTM digital process. Μέσω της τεχνολογίας αυτής, μπορεί να ανιχνεύσει την ακτινοβολία της φωτιάς διαθέτοντας 2 αισθητήρες υπερύθρων και έναν αλγόριθμο εξειδικευμένο να διακρίνει τους ψευδείς συναγερμούς. Τα συγκεκριμένα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για εμπορική και βιομηχανική χρήση. 

Continue Reading

Question?DemoContact Us