Συστήματα Ασφάλειας - Συναγερμοί σε Οικίες

Είμαι ασφαλής εγώ και η οικογενειά μου στο σπίτι?

Πως να προφυλαχτώ από τους επίδοξους διαρρήκτες και πως να διαλέξω το κατάλληλο Σύστημα Ασφάλειας - Συναγερμού για το σπίτι μου? 

Η Κ.Ε.Μ.Ε.Τ.Α. παρέχει ορισμένες βασικές συμβουλές στα παραπάνω ερωτήματα που χρειάζονται απάντηση άμεσα αν αναλογιστούμε ότι τα ποσοστά εγκληματικότητας συνεχίζουν να αυξάνονται και μάλιστα με ένα πολύ ανησυχητικό ρυθμό σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα από την ελληνική Αστυνομία!

Επειδή η προφύλαξη είναι πρόληψη τα βήματα είναι απλά:

1. Για σπίτια (ισόγεια, μονοκατοικίες κτλ.) έχει σημασία να φαίνεται πως ο ιδιοκτήτης τους έχει φροντίσει για την ασφάλειά του. Η τοποθέτηση κάγκελων ασφαλείας ή κλειδαριάς σε παράθυρα ή πόρτες θα αποθαρρύνει πολλούς ‘’επίδοξους’’ διαρρήκτες, όπως και ο ακανθώδης φράκτης σε περίπτωση που υπάρχει περίφραξη.

2.Πριν φύγουμε από το σπίτι πάντα κλείνουμε καλά πόρτες και παράθυρα, ακόμα κι αν ζούμε σε διαμέρισμα γιατί οι κλέφτες μπορούν να σκαρφαλώσουν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι.

3. Δεν αφήνουμε ποτέ κλειδιά εκτός του σπιτιού (για ‘’ώρα ανάγκης’’ που λένε), ακόμα κι αν είμαστε οι μόνοι που το γνωρίζουμε.

4.Εάν αφήνετε ένα μικρό φως αναμμένο στην είσοδο όλη τη νύχτα αυτομάτως δυσκολεύει αφάνταστα όσους θα προσπαθήσουν να «δουλέψουν» για να παραβιάσουν την είσοδο.

5. Οι αποθήκες και τα γκαράζ πρέπει να μένουν πάντα κλειδωμένα διότι πολύ πιθανό η είσοδός τους να γίνει ενενόχλητα από αυτό τον χώρο.

6.Η διατήρηση ενός ασταθούς ωραρίου μπερδεύει τον διαρρήκτη διότι ακόμα και ένας ερασιτέχνης πριν εισβάλλει σε ένα σπίτι, παρακολουθεί για λίγες ημέρες πριν την κίνηση των ενοικων του.

7.Η εγκατάσταση ενός αξιόπιστου συστήματος συναγερμού είναι ο απόλυτος τρόπος για να εμποδίσει διαρρήκτες να εισέρχονται στα σπίτια σας και θα τους αποτρέψει από μία ενδεχόμενη εισβολή.

Πως να διαλέξω το κατάλληλο Σύστημα Συναγερμού για το σπίτι μου?

Πολλοί άνθρωποι τώρα ψάχνουν για ποιοτικά συστήματα ασφάλειας στο σπίτι και είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να μάθετε πώς να επιλέξετε το κατάλληλο για το σπίτι σας. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλές εταιρίες που προσφέρουν συστήματα ασφαλείας για το σπίτι.

1. Πριν από οτιδήποτε άλλο, πρέπει να ξέρετε το ποσό που μπορείτε να δαπανήσετε. Εάν ξέρετε πόσα είστε πρόθυμοι να ξοδέψετε, τότε μπορείτε να περιορίσετε τις επιλογές σας και να αποφύγετε υπερβολικές δαπάνες. Όταν πλέον έχετε διαθέσιμο το ποσό, τότε μπορείτε να κάνετε έρευνα αγοράς και ελέγξετε τα διάφορα συστήματα ασφαλείας σπιτιού που σας ενδιαφέρουν περισσότερο.

2. Ψάξτε για ένα σύστημα που θα περιλαμβάνει αισθητήρες κίνησης για πόρτες και παράθυρα. Αυτές οι δυνατότητες είναι πολύ σημαντικές, γιατί θα εξαρτώνται από την κίνηση και αν οποιαδήποτε δραστηριότητα ανιχνευθεί από το σύστημα αυτό θα πάει κατευθείαν στον κεντρικό έλεγχο και ο συναγερμός θα σημάνει γρήγορα. Σιγουρευτείτε ότι ψάχνετε για ένα σύστημα που θα παρέχει επαρκή αριθμό αισθητήρων με βάση το μέγεθος του σπιτιού σας.

3. Πρέπει πρώτα να σκεφθείτε αν θέλετε ασύρματο ή ενσύρματο σύστημα συναγερμού.

Ασύρματο σύστημα συναγερμού

Πλεονεκτήματα: εγκαθίστανται πολύ γρήγορα, δεν θα υπάρξει στον χώρο σας καμία αναστάτωση αφού δεν υπάρχει κανένα καλώδιο που πρέπει να περάσει από κάποιο σημείο του σπιτιού σας επίσης καλό είναι να σημειωθεί ότι και σε μία πιθανή μετακόμιση είναι πολύ πιο εύκολο να το απεγκαταστήσετε και να τον εγκαταστήσετε στον καινούργιο σας χώρο

Μειονεκτήματα: Υψηλότερο κόστος

Ενσύρματο σύστημα συναγερμού

Πλεονεκτήματα: Με τα ενσύρματα συστήματα συναγερμού τώρα το κόστος αγοράς-εγκατάστασης είναι χαμηλότερο, είναι περισσότερο αξιόπιστο σε μεγάλες αποστάσεις όπου συνήθως κάποιοι ασύρματοι συναγερμοί αδυνατούν να έχουν κάλο σήμα (πχ σε ένα μεγάλο σπίτι τύπου μεζονέτας),επίσης ένα άλλο προτέρημα των ενσύρματων συστημάτων συναγερμού είναι και το σέρβις αφού έχει μόνο δύο μπαταρίες για αντικατάσταση (σε κέντρο και σειρήνα) σε αντίθεση με τα ασύρματα συστήματα συναγερμού που διαθέτουν μπαταρίες σε κάθε σημείο τους (κέντρο,σειρήνα, ραντάρ, επαφές κτλ)

4. Τώρα μπορείτε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο το σύστημα σας να παρακολουθείται και από μια εταιρεία φύλαξης. Βασικά, ο συναγερμός δεν θα ειδοποιεί μόνο εσάς αλλά και θα στείλει αυτόματα και μια ειδοποίηση στην εταιρεία φύλαξης, που στη συνέχεια θα κάνει τότε τη δουλειά της, ειδοποιώντας τις αρμόδιες αρχές, ώστε το σπίτι σας να ελεγχθεί. Αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό, επειδή υπάρχουν φορές που δεν θα μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αστυνομία, όπως για παράδειγμα όταν προσπαθείτε να κρυφτείτε από τον διαρρήκτη. Η αστυνομία μπορεί να ελέγξει το σπίτι σας ακόμη και αν δεν το κάνετε εσείς.

5. Επίσης προσοχή στον επαγγελματία που θα επιλέξετε ,λόγω της ανόδου του επαγγέλματος και των συνθηκών γενικότερα πολλοί από τους επαγγελματίες άλλων χώρων χωρίς την κατάλληλη γνώση και εμπειρία αναλαμβάνουν εγκαταστάσεις συστημάτων ασφαλείας με τα γνωστά αποτελέσματα ,να χτυπάει ο συναγερμός χωρίς λόγο ,να μην καλεί τα τηλέφωνα που πρέπει ,να μην είναι προγραμματισμένος όπως πρέπει με αποτέλεσμα να είναι χρήσιμος μόνο όταν φεύγετε από το σπίτι σας ή και καθόλου σε ορισμένες περιπτώσεις.Γι αυτό καλό είναι να ζητάτε να δείτε τη άδειά του, να ρωτάτε αν έχει προϋπηρεσία και που ? και επίσης να σας πει ή ακόμα και να σας δείξει μερικές από τις δουλείες του μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για ασφάλεια ! Η Κ.Ε.Μ.Ε.Τ.Α. έχει αδειοδοτηθεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας με την απόφαση Α.Π. 3015/39/60/2010στ. Και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2008, πιστοποιημένο από την TÜV intercert με αριθμό πιστοποιησης 10-Q-30044-TIC για την μελέτη, προμήθεια, εγκατάσταση, συντήρηση συστημάτων ασφαλείας και πυρασφάλειας.

Σε γενικές γραμμές το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε αφού έχετε μια ιδέα του ποσού που μπορείτε να διαθέσετε και αφού λάβετε υπόψιν κάποια από τα παραπάνω , είναι να μας καλέσετε ώστε να διαλέξουμε μαζί το κατάλληλο για εσάς σύστημα συναγερμού γιατί κάθε χώρος είναι διαφορετικός.

 

Εχετε καποια απορια;DemoΕπικοινωνηστε μαζι μας