Skip to main content

Διαφράγματα Αποκαπνισμού - Smoke Outlet Devices

Οι καλές διεθνείς πρακτικές βρίσκουν εφαρμογή και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το Π.Δ. 41/2018 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΤΙΡΙΩΝ Φ.Ε.Κ 80Α/2018 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 6.6.2. είναι υποχρεωτική η εγκατάσταση διαφραγμάτων αποκαπνισμού (smoke outlet devices).

Φωτογραφία εγκατάστασης - Διαφράγματα Αποκαπνισμού


Πρόκειται για εξοπλισμό που συνδέεται με το σύστημα πυρανίχνευσης και έχει σαν στόχο την έκκληση προς το περιβάλλον του καπνού που έχει συσσωρευτή στο κλιμακοστάσιο του κτιρίου ή σε κάποιον άλλο κρίσιμο χώρο.
Αποτέλεσμα αυτού είναι η βελτίωση της ατμόσφαιρας στην όδευσης διαφυγής ώστε να γίνεται ευκολότερη και ασφαλέστερη η εκκένωση του κτιρίου και η πρόσβαση των πυροσβεστών.
Η ΚΕΜΕΤΑ ΑΕ ως πρωτοπόρος στον χώρο της παθητικής και της ενεργητικής πυρασφάλειας εισάγει και εγκαθιστά Διαφράγματα αποκαπνισμού από οίκους του εξωτερικού.

 

 
 
Μέλη της BNI Greece , του μεγαλύτερου επιχειρηματικού δικτύου ανάπτυξης και συνεργασίας παγκοσμίως
 
Μέλος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ). Στόχος της ΕΕΝΕ αποτελεί η ανάπτυξη και προαγωγή της υγιούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, μέσα από ένα εποικοδομητικό και γόνιμο διάλογο με την πολιτική ηγεσία του τόπου, την κοινωνία και τους διαμορφωτές κοινής γνώμης.
 
Μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πυροπροστασίας Κατασκευών (ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ). Το ΕΛ.Ι.ΠΥ.ΚΑ είναι ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που υποστηρίζει τη διαμόρφωση / υποστήριξη προδιαγραφών και προτύπων πυροπροστασίας, ώστε να αποτρέπονται / μειώνονται οι απώλειες ζωής και περιουσίας από τη φωτιά στις κατασκευές και συμμετέχει σε διαβουλεύσεις σχετικά με την κατάρτιση νόμων, αποφάσεων και κανονισμών προδιαγραφών πυροπροστασίας και μηχανισμού τήρησής τους.
Ρήγα Φεραίου 16β
Νέα Χαλκηδόνα
14343, Αθήνα
  • ΑΡ. ΓΕΜΗ 069685103000